вести
Когато стреса не отстъпва
Всеки попаднал в стресова ситуация ,минава няколко стадия.Да речем, че това са три стадия: тревога,адаптация и реализация. Първите два ти помагат да се приспособиш, третия стадии мобилизира организма да оцелее.
Да третия е най-опасен. Хората страдащи от хроничен стрес са застинали в стадии на реализация.Стреса е превзел съзнанието им и той през цялото време връща сполетелите ги неприятности в техните спомени.В тази ситуация нито цигарите, нито алкохола ще помогнат, а само ще задълбочат състоянието им.
Смейте се по-често.Общувайте с домашните любимци те отнемат напрежението.Разходките движението отслабват стреса и дават усещането за здраве.Не прекалявайте , защото преомората може да върне част от стреса.Естествено,че слънцето и чистия планински въздух могат да премахнат усещането за стрес .Уханието на боровата гора и горските цветя и растения оставят неотразим отпечатък върху съзнанието поне седмица напред.Морето и морския въздух сутрин рано, е още един начин да се преборите със стреса.Най-добрата формула за стреса е почивката сред природата.Не забравяйте закуската и ползата от масажа.Четете хубави книги.Дръжте гърба си изправен.Правилната стойка означава,че тялото ви преодолява нервното напрежение.Хапвайте черен шоколад той помага за изработване хормоните на щастието във вашия организам което също намалява стреса.
Носете слънчеви очила
Нещо толкова обичайно като слънчевите очила може да има неочакван благоприятен ефект върху вашето здраве. Слънчевите очила помагат срещу мигрена, показват данните от ново научно изследване. Освен това, те са полезни и при хората, които страдат от дислексия. Дислексията е заболяване, което се проявява чрез неспособността на човек да чете и разбира прочетеното. За да се демонстрира ефективността на слънчевите очилапри това заболяване, бяха извършени изследвания с ядрено-магнитен резонанс върху засегнатите. При извършените изследвания се констатира, че хората, които имат проблеми с мигрена или не могат да се концентрират върху някои текстове, които трябва да изчетат, би било добре да носят слънчеви очила.
Марая Кери роди близнаци
Американската певица Марая Кери и нейният съпруг Ник Кенън, който неотдавна сподели, че се възхищава на половинката си,станаха родители за първи път на четвъртата годишнина от сватбата си. Марая Кери  роди момиче и момче в една от най-известните лосанджелиски болници малко след 09,00 часа местно време.Това стана четири години, след като звездата и съпругът й размениха брачните си обети на Бахамските острови. Двойката обаче разкри, че е била добре подготвена за специалния ден, за който Кенън говори в известно телевизионно шоу.
Жените на диета ядат повече
Експерти по храненето обясниха, че жените, които искат да се отърват от излишните килограми често не могат да съставят добре хранителния си режим. Слабото познаване на принципите на здравословното хранене понякога изиграва лоша шега на дамите и те пълнеят, вместо да отслабват. В резултат на неправилния подбор на диетичното меню жените започват да трупат килограми и на практика ядат двойно повече, отколкото, ако се хранят с нормални продукти. Това се дължи на неразбиране на хранителна информация върху опаковките.Много от здравословните храни съдържат голямо количество захар, мазнини и калории. 
Щастието води до напълняване
Щастието невинаги води до добри неща. Изживяваш мига, но не се замисляш за бъдещето и за здравето си. Тогава,когато човек се чувства щастлив, прекалява и консумира повече храна. Специалистите твърдят,че когато човек е тъжен, това се отразява негативно и върху начина му на хранене. От друга страна, щастието не е било толкова изследвано от гледна точка на влиянието, което може да има върху начина, по който се храним.  Учените разглеждат два етапа на позитивните чувства: щастието и надеждата. След тестване на субектите, изследователите установили, че тези, които са щастливи, хапват повече бонбони, тогава, когато им предлагат.Освен това, щастливите са били по-склонни да изберат нездравословна храна.Хората, които имат чувство на надежда, избират по-скоро здравословната храна.Обяснението е, че когато си щастлив, изживяваш изцяло мига и губиш представа за нещата в дългосрочен план. В случая с чувството за надежда, мислиш повече за бъдещето. С други думи, всичко зависи от факта дали мислим за настоящето или за бъдещето.А храната е важен фактор в подобни ситуации. 
Качествено вино по нашите курорти
През новия туристически сезон хотелиери и ресторантьори да предлагат качествени продукти на консуматорите. Това призова инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ). Инж. Коев подчерта, че контролът от страна на държавата ще бъде строг по отношение на предлаганите продукти, като съвместно с други компетентни органи, ИАЛВ ще прави проверки на територията на българските курортни комплекси. Имиджът на българското вино не трябва да страда заради некачествени продукти по българските курорти - бе единодушното мнение на всички участници в работна среща.
Търси в Google
търси през kojoder.com
 

Бижутерска програма
Днес някои бижутерски магазини
продават сребро и злато
със специализиран софтуер ,
с който обслужването
става бързо и на клиента
не му се налага дълго да
изчаква за да е обслужен.
Чрез програмата клиента получава
и сертификат за качество
на закупената стока.
Продажбите се извършват
чрез баркод четец ...

Виж бижутерска програма !


*
Бижутерски магазини Gold-jv
В нашите бижутерски магазини ще намерите: артикули от златна и сребърна бижутерия, дамски и мъжки пръстени, годежни пръстени, брачни халки, обици, кръстове, медальони, синджири, гривни, колиета, щипки, брошки, комплекти, значки, бижута с диаманти и други.
Бижутерски магазини UVEL
Бижутерска къща "UVEL" е семейна фирма, основана през 1990г. в гр.Пазарджик, като продължение на десетилетните златарски и часовникарски традиции на местната фамилия Дечеви.
Copyright © 2011 Sofia Kojoder.com