Слушай радио online
Слушай радио online
Слушай радио online
Слушай радио online
Слушай радио online
Слушай радио online
Слушай радио online
Слушай радио online
Слушай радио online
Гледай телевизия online
музика
Ronald Belford "Bon" Scott
Роналд Белфорд "Бон" Скот (на английски Ronald Belford "Bon" Scott) е австралийски рокпевец, автор на текстове и фронтмен на автралийската хард рок група "Ей Си/Ди Си" (АС/DC). Бон Скот е роден в Киримюър, Шотландия. Син е на Чарлз "Чик" и Иза Белфорд. Има трима братя- Дерек, Греъм и Валери.
През 1952 г. семейството се премества в Австралия. Установяват се в предградие Съншайн на Аделаида. През 1956 г. на Греъм е открита астма и семейството се премества в град Фримантъл. Бон свири от малък на пиано, акордеон, гайда и барабани. Петнадесетгодишен напуска училище и работи на различни места. Седемнадесетгодишен е задържан за дребно криминално престъпление и прекарва една година във възпитателно училище.
От 1966 г. в Пърт започва да се занимава с музика. Първата му група е Спекторс, където пее и бие барабани. После става член на "Валънтайс". Групата няма особен успех и се премества в Мелбърн. През 1969 г. членовете на групата са арестувани за притежание на дрога и през следващата година се разпада. В края на 1970 г. Бон влиза в състава на нова група- "Фратернити", чийто лидер е неговият стар приятел Брус Хауи. През 1972 г.-1973 г. групата прави европейско турне във Великобритания и Германия. В кралството "Фратернити" съпровождат Джорди, чийто вокалист е Брайън Джонсън. В крайна сметка турнето е неуспешно и групата се връща в Австралия и се разпада. Бон се присъединява към "Лофт Монтли Рейнджърс". През 1973 г. преживява тежка катастрофа с мотор, при която е в тридневна кома, с много наранявания и се възстановява едва след тримесечно лечение. През това време за него се грижи бившата му съпруга /разведени от предната година/ Ирен Тортън. Инцидентът слага край на членството му в групата. Още не напълно възстановен, но решен да промени начина си на живот и започне сериозно да свири истински рок енд рол, Бон се установява в Аделаида, като работи при Брус Хауи, който е музикален мениджър. Именно Брус го представя на младата група AC/DC и той става неин вокалист. Първото шоу на групата е новогодишно, на 31 декември 1974 г. Бон Скот умира в ранните часове на 19 февруари 1980 само на 33 години. Причината за смъртта му е натравяне с алкохол.
Извадката е направено от Уикипедия.
Its A Long Way To ... You Shook Me All Night Long Thunderstruck

Търси в Google
търси през kojoder.com
 

Бижутерска програма
Днес някои бижутерски магазини
продават сребро и злато
със специализиран софтуер ,
с който обслужването
става бързо и на клиента
не му се налага дълго да
изчаква за да е обслужен.
Чрез програмата клиента получава
и сертификат за качество
на закупената стока.
Продажбите се извършват
чрез баркод четец ...

Виж бижутерска програма !


*
Бижутерски магазини Gold-jv
В нашите бижутерски магазини ще намерите: артикули от златна и сребърна бижутерия, дамски и мъжки пръстени, годежни пръстени, брачни халки, обици, кръстове, медальони, синджири, гривни, колиета, щипки, брошки, комплекти, значки, бижута с диаманти и други.
Бижутерски магазини UVEL
Бижутерска къща "UVEL" е семейна фирма, основана през 1990г. в гр.Пазарджик, като продължение на десетилетните златарски и часовникарски традиции на местната фамилия Дечеви.
Copyright © 2011 Sofia Kojoder.com