Морска градина - Варна
Морската градина на град Варна е разположена по цялата крайбрежна алея в града.
Бургас
Tiroler music
Tiroler music
Tiroler music
туризъм
Изберете плажно масло и слънчеви очила
За всички хора морето е хубав тен и бронзов загар.
Но прекомерното излагане на слънце ще ви доведе проблеми,което не трябва да неглижирате. За да придобием хубав тен, без плюски, болезнени изгаряния, и да не увредим очите си, трябва да следваме няколко съвета.
Хората с бяла кожа, руса коса или лунички трябва да бъдат по-внимателни. Те са по-уязвими от слънчевите лъчи. Светлата кожа съдържа по-малко меланин. Правилото на всеки спасител на плажа например е да се почернява постепенно. Първия ден на море трябва да е кратък, не повече от половин час, и то когато слънцето още е слабо/сутрин преди 10 часа/. Не се препоръчва плаж между 10 и 15 часа. През това време може да изгорите , защото ултравиолетовите лъчи са най-силни. Водата отразяват слънчевите лъчи и те става по-силни. Ако се печете на обед, мажете се обилно с плажно масло и предпазете очите си с очила с UV-филтър. Подходящи плажни масла са със слънчев фактор (SPF) над 30. Факторът SPF показва безопасния интервал, в който може да излагате тялото си на слънце , преди да започне да почервенява. При почерняване след 10 минути с плажно масло с фактор 15 ще ви позволи да се печете безопасно 150 минути. При повторното намазване на тялото не означава, че можете да стоите на слънце още 150 минути. Ако използвате малко плажно масло ще изгорите. Не забравяйте да намажете ушите, дланите и ходилата. Задължително е плажното масло да бъде нанесено половин час преди да излагане на слънце. Плажното масло предпазва от опасните слънчеви лъчи UVА и UVB. Цинковият оксид и титановият диоксид които се съдържат в плажното масло блокират вредния спектър на слънчевите лъчи. Лосионът трябва да бъде и водоустойчив, тъй като ултравиолетовите лъчи проникват във водата. Масла трябва да се използват и при облачно небе, защото то също пропуска ултравиолетовите лъчи.
Италия - една от най-красивите страни в света
НеаполВ южната част на Италия климата е субтропичен средиземноморски. Лятото едълго и горещо, а зимата кратка и мека. Дневните температури в Рим са 13 °C през януари. Дори по-топли са януарските дни в Неапол – около 16 °C. Нощните януарски температури са 3 °C в Рим и 4 °C в Неапол. Разликата между температурите в северна и южна Италия е очевидна. Понякога жителите на Милано се радват на 50 см сняг, а в същото време в Неапол могат да правят дори слънчеви бани и да се разхождат по тишърт. Горещото време в северна Италия продължава от май до септември. В южна Италия е топло от април до ноември. В южна Италия по-голямата част от валежите падат през есента – октомври и ноември. Най-топло в Италия е на остров Сицилия. Там летата са дълги и горещи, а зимите кратки и меки, много подходящи за дейности на открито.

фото галерия

Италия може да се похвали с богата история и неизброими културни паметници. Италия представлява една изумителна смесица от европейска култура, слънчево средиземноморие, изкусителна кухня, отлични вина, прекрасна музика и наистина много стил.
Остров Тасос
Остров Тасос е само на 40 минути път с ферибот от Гърция, близо до град Кавала. Островът е предпочитано място за почивка на българите, тъй като пътят от София до Тасос е приблизително колкото до Черноморието. Чистите плажове и крайморски скали, както и кристалната (но доста солена) вода с красиви рибки правят мястото чудесно за море. Прекрасните гръцки таверни, където обикновено със сядането получаваш кана узо от заведението, допълват удоволствието от почивката на острова.
Солун
Солун е вторият по големина град в Гърция след столицата Атина. Една от най-известните забележителности на града е Бялата кула. Други по-популярни са църквата „Свети Димитър“, Галериевата арка, градската крепостна стена и ротондата „Свети Георги“. В града има множество цървки, на които мозайките и стенописите изобразяват различни периоди от византийското изкуство. Солун е добре устроен град, с големи площади и широки булеварди.
Мадрит
Столица на Испания, няколкомилионен град, разположен в сърцето на Иберийския полуостров, почти в географския му център.
Град на музеите,като най-известният е музеят на изкуствата Прадо, в който са изложени творби на много известни испански (и не само) художници като Веласкес, Гоя, Ел Греко, Рубенс, Ботичели, Дюрер и др. Тук се намира и кралският дворец, от чийто двор се открива чудесна панорама. Човек може да се разходи по Гран Виа, да мине през площад Испания, където се намира паметника на Сервантес със статуите на Дон Кихот и Санчо Панса пред него, да се отбие в жп гарата Аточа, която отвътре е превърната в тропическа оранжерия, да разгледа истинския египетски храм на Дебот, подарен на испанците в знак на благодарност за помощта им при наводнението на ез. Насър, да мине през площадите Пуерта дел Сол, Майор и Минор и да си почине накрая в парка Ел Ретиро, където да покара лодка в езерото.
Мармарис
Мармарис е град, който се намира във вилает Мугла, Турция. Мармарис е един от най-оживените и важни курортни и пристанищни градове на егейското и средиземноморското крайбрежие на Турция. Населението му от около 31 000 жители е само малка част от туристите, които го посещават през лятото. Тогава градът с прилежащия район събира над 400 хил. души.
Мармарис, е обграден от зелени гори и екзотична растителност и разпръснати в морето острови. Селището е основано през 3400 пр. н.е., но допреди 20 години е било само малко рибарско селце.Днес Мармарис е космополитен курорт с модерни хотели, прекрасни плажове, много ресторанти, кафенета, дискотеки, магазини по протежение на крайбрежната улица. Чистото тюркоазено море и топлата вода от началото на месец май до средата на октомври го правят популярно място за гмуркачи, рибари и мореплаватели.Мармарис е идеално място за водни спортове и неслучайно е център на ветроходството в Турция
Търси в Google
търси през kojoder.com
 

Бижутерска програма
Днес някои бижутерски магазини
продават сребро и злато
със специализиран софтуер ,
с който обслужването
става бързо и на клиента
не му се налага дълго да
изчаква за да е обслужен.
Чрез програмата клиента получава
и сертификат за качество
на закупената стока.
Продажбите се извършват
чрез баркод четец ...

Виж бижутерска програма !


*
Бижутерски магазини Gold-jv
В нашите бижутерски магазини ще намерите: артикули от златна и сребърна бижутерия, дамски и мъжки пръстени, годежни пръстени, брачни халки, обици, кръстове, медальони, синджири, гривни, колиета, щипки, брошки, комплекти, значки, бижута с диаманти и други.
Бижутерски магазини UVEL
Бижутерска къща "UVEL" е семейна фирма, основана през 1990г. в гр.Пазарджик, като продължение на десетилетните златарски и часовникарски традиции на местната фамилия Дечеви.
Copyright © 2011 Sofia Kojoder.com